Етнолошки семинар у Тршић, jул 2022.

Етнолошки семинар за ученике средњих школа и гимназија одржао се од трећег до десетог јула у Научно-образовно-културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу. Кроз активности семинара, групу од 23 ученика, водило је четири наставника са Одељења за етнологију и антропологију Филозофског факултета у Београду - редовни професор др Милош Миленковић, ванредни професор др Марко Пишев и доценткиње др Невена Милановић и др Јелена Ћуковић. У ових седам дана ученици су имали прилике да чују различита предавања, свакодневно буду учесници радионица из области антропологије и етнологије, као и да гледају  филмове и уче да их користе као изворе за истраживање многих антрополошких и етнолошких тема.

Наставници су кроз предавања истакли које су то важне области којима се антропологија и етнологија баве (материјална и нематеријална култура, људско тело, религија и народна веровања, културно наслеђе) као и то где се све експертиза једног антрополога и етнолога може применити. На радионицама ученици су имали прилике да читају етнографске студије и друге релевантне јединице литературе те да уче да их приказују и репродукују истраживачке налазе.
Полазници семинара били су заинтересовани и мотивисани и показали завидну способност критичког размишљања. Свакодневна оптимална атмосфера за рад допринела је да се план и програм спроведу успешно у целости, те и да циљеви семинара (савладани основни концепти, ученици заинтересовани за дисциплину, стварање нових интересовања и пријатељстава итд.) буду успешно испуњени.


Радно време

ПОНЕДЕЉАК - НЕДЕЉА
07:00 - 22:00

ОКЦ "Вук Караџић"

Вука Караџића бб, 15303 Тршић

ПИБ: 110338153

МБ: 17910159

Телефони:

директор: 015/868-035

рецепција: 015/868-007

финансије: 015/868-031